Hoeveel kg kan een levende muur dragen kast?

Daniël van der Laan

Ongeveer 300kg! Wat is de reden hiervoor? Omdat mensen aquarium goed moeten kunnen opslaan. Met de hoeveelheid gewicht van een muur, duurt het een extra hoeveelheid ruimte die zou worden gebruikt voor andere dingen.

Bijvoorbeeld: Een levende muur kan ongeveer 400 kubieke meter volume ondersteunen. Als je deze hoeveelheid materiaal in de muur stopt, weegt de muur meer dan 5,5 ton, of ongeveer 300kg. Dit is een zeer grote last op te slaan! Het zou zijn als het nemen van een badkuip en het toevoegen van wat cement. Dit kan het sterker maken dan Transparante Mascara. En als je nog eens 30 kg materiaal toevoegt, zal de muur nog steeds zwaar zijn! In het geval van aquarium moeten we voldoende materiaal plaatsen zodat onze muur niet meer dan 30 ton is, wat betekent dat we een muur moeten maken die deze hoeveelheid gewicht kan ondersteunen, zonder dat er extra materiaal hoeft te worden gebruikt. Als vuistregel zet ik tussen de 30 en 35% meer materiaal in mijn muur dan wat nodig zou zijn door de rest van mijn huis. Maar zelfs als je meer, betekent dit nog steeds dat de muur zal een beetje zwaarder dan het zou moeten zijn. Het is niet dat de muur dit gewicht niet kan dragen, maar je zult eindigen met een dikkere muur.

De enige manier om het sterker dan dit is met behulp van een binnenmuur (zoals een raam) die kan worden gemaakt van materialen die een vergelijkbare dikte als de buitenmuur (zoals glas), maar op hetzelfde moment sterker zijn, en dat is wat ik deed. Daarna heb ik besloten om een wandpaneel te gebruiken om de binnenkant van de tank te bouwen. Ik heb geprobeerd om de grootste flatpanel kon ik vinden (12inx6in) te gebruiken. De dikte van dit paneel is niet een zeer belangrijk probleem: zoals ik al zei, zou ik met behulp van een wandpaneel, dus het maakt niet uit te veel. Maar als je de muur bouwt, is het waarschijnlijk een goed idee om het wandpaneel te gebruiken met een zeer hoog kwaliteitsniveau: een paneel met een extreem sterke lambrisering is veel goedkoper om te bouwen en is veel duurzamer. Voor de binnenwand gebruikte ik dit stuk metaal dat ongeveer 8 centimeter dik is:

Dit is de binnenwand die kan worden gebruikt om de muur te ondersteunen. Het is 2,5 x 10x1 in. (50 x 40 x 7 mm). Het is ongeveer 5 cm dik en heeft een dikte van ongeveer 1 mm. Op deze foto gebruikte ik de rand van de achterkant, en de onderkant van de binnenwand is iets onder de rand. Als u een stuk pijp ongeveer 1 cm breed in het midden, u de rand waar het niet recht en dus is gebogen, en dat deel is niet goed voor de muur te zien. Op deze foto werd de pijp geplaatst, zodat het wijst, en de pijp was iets over de zijkant. Het andere ding dat je moet weten: de muur is 1 cm dik. Als u iets onder de rand van de muur wilt plaatsen, u een klein gaatje knippen en het bevestigen met een stuk draad. Deze draad is niet belangrijk, maar zorg ervoor dat je een kleine opening tussen de draad en de muur. Als u de draad niet gebruikt voor een zeer lange tijd, kan het breken. De muur moet een goede afstand van de pijp om de beste resultaten te krijgen. Ik heb ook een kleine tutorial over dit hieronder. Dit onderscheidt het van producten zoals aquarium.

Als u een klein aquarium (1 tot 2 gallon), u gebruik maken van een van de Lazy aquarium DIY plannen die u vinden op deze site.